Условия и срокове за записване
 
 
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ

ЗАПИСВАНЕ

1. Записването за пътуване става чрез телефон, факс, интернет или директно в офисите на ТУРОПЕРАТОРА.

2. Срок за записване – записването за автобусна екскурзия или почивка трябва да се осъществи в срок 15 дни преди обявената за пътуване дата,а за самолетни пътувания се извършва един месец преди обявената за пътуване дата. Една седмица преди пътуването Туристът трябва да се яви в офиса на Туроператора, за да му бъде предоставена информация по чл 32 от ЗТ.При записване в последния момент , тя се предоставя при сключването на договора.

3.Преди да извърши плащане Туристът се е запознал и е приел общите условия на туроператора изложени в сайта и се е съгласил с тях чрез подписването на Договор за организирано пътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ В ЧУЖБИНА - задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на пътуване, достатъчно средства съгласно изискванията на съответната държава, за деца под 18 г. декларация от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува в чужбина нотариално заверена

ЗАСТРАХОВКИ - В пакетната цена на пътуването Ви е включена задължителна застраховка за медицински разходи и/или репатриране вследствие на злополука или акутно заболяване със застрахователно покритие до 4 000 евро. Препоръчва се допълнителна застраховка при смърт или трайна загуба на трудоспособност при пътуване в чужбина.

АНУЛАЦИИ - При отказ от пътуване, заявено писмено във фирмата-организатор, от страна на клиента се удържат следните неустойки: повече от 7 дни предварително - 10%, oт 4 до 7 дни - 30%, до 3 дни - 100%. В случай, че пътуването не може да се осъществи поради форс-мажорни обстоятелства (стачки, епидемии, природни бедствия и др.) се удържат 10% от стойността на пътуването за частично компенсиране на направените вече разходи.

ПРОМЕНИ - В случай, че за избраната от Вас дата не се наберат минималния брой туристи ще Ви бъде предложено допълнително заплащане, преориентиране към друга група или маршрут, отлагане на датата на тръгване или ще Ви бъде върната 100% от предварително събраната сума. Резервацията може да бъде прехвърлена на трети лица без санкции в срок не по-малко от 10 работни дни. Туроператорът не носи отговорност за промяна на датата на пътуване вследствие закъснение при издаването на визи, за страните където е необходимо.

РЕКЛАМАЦИИ - Туроператорът представлява чуждестранни туристически агенции, хотели, транспортни компании и не носи отговорност за качеството на обслужване за всички случаи извън контрола на агенцията. Рекламации се правят на място, в писмен вид и в присъствието на представител на съответната организация, и трябва да бъдат подписани от повече от 50% от туристите. Направеният протокол се представя на туроператора в 3-дневен срок след завръщане в България. След този срок рекламации не се приемат. Един месец след тази дата туроператорът трябва да даде писмен отговор относно направената рекламация.

ДРУГИ - Личният багаж на всеки турист е желателно да се ограничи до 2 броя и е поверен изключително на вниманието на собственика си. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуални загуби или повреди. Евентуални разходи за носач се заплащат от клиента на място.

Предлаганите в автобуса напитки не са включени в стойността на пътуването и се заплащат на място в левове. Всяка допълнителна консумация или услуги в хотела се заплащат от личните средства преди освобождаването му.

В случай, че пътувате сам и туристическата агенция не може да Ви подсигури настаняване в стая за двама, ще бъдете настанен в стая за трима или ще доплатите за настаняване в самостоятелна стая.